Revolution Slider Error: Slider with alias not found.

Maybe you mean: 'homepage slider'
Ωράριο Εργασίας
ΔΕΥ
10:00-20:00, κατόπιν ραντεβού
ΤΡΙ
10:00-20:00, κατόπιν ραντεβού
ΤΕΤ
10:00-20:00, κατόπιν ραντεβού
ΠΕΜ
10:00-20:00, κατόπιν ραντεβού
ΠΑΡ
Κλειστά
ΣΑΒ
Κλειστά
ΚΥΡ
Κλειστά
210 4124717
info@thfrangos.gr
  • Βρισκόμαστε στην καρδιά της πόλης του Πειραιά (πεζόδρομο της Σωτήρος Διός, πλησίον πλατείας Κοραή) και είμαστε διατεθειμένοι να σας προσφέρουμε μια πληθώρα από υπηρεσίες φροντίδας υγείας, όπως είναι η οστεοπαθητική, η φυσικοπαθητική και ο βελονισμός, όλα κάτω από μία στέγη.

    Ελπίζουμε να βρείτε την ιστοσελίδα μας ενδιαφέρουσα και ενημερωτική και θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε.

    by
ΟστεοπαθητικήΟστεοπαθητική

Οστεοπαθητική

Η οστεοπαθητική είναι μια διακεκριμένη μορφή ολιστικής ιατρικής που αναγνωρίζει παθολογίες και δυσλειτουργίες στην ανθρώπινη κατασκευή, και αποσκοπεί στην καταπολέμηση και διόρθωσή τους.

ΦυσικοπαθητικήΦυσικοπαθητική

Φυσικοπαθητική

Η φυσικοπαθητική ιατρική (επίσης γνωστή ως φυσικοπαθητική, ή φυσική ιατρική) είναι μία μορφή εναλλακτικής ή συμπληρωματικής ιατρικής που δίνει έμφαση στην εν γένει ικανότητα του σώματος να αυτό-θεραπεύεται και να αυτό-συντηρείται.

Ψηφιακός ΠελματογράφοςΨηφιακός Πελματογράφος

Ψηφιακός Πελματογράφος

Ο ψηφιακός πελματογράφος είναι μία πλατφόρμα με πολλούς αισθητήρες που μπορεί ψηφιακά να απεικονίσει την ανατομική μορφολογία του πέλματος και τις πιέσεις που ασκούνται από αυτό.

Συμβουλές Στάσης ΣώματοςΣυμβουλές Στάσης Σώματος

Συμβουλές Στάσης Σώματος

Η συμβουλευτική της στάσης σώματος είναι η πιο ουσιαστική προσέγγιση στη θεραπεία των μυοσκελετικών προβλημάτων.

Σακχαρώδης διαβήτης Τύπου 2

Ο Σακχαρώδης διαβήτης Τύπου 2 είναι διαταραχή του μεταβολισμού της τροφής λόγω δυσλειτουργίας του παγκρέατος και χαρακτηρίζεται από υψηλές τιμές γλυκόζης στο αίμα.

 Αντίθετα από τον διαβήτη Τύπου 1 που αφορά νεαρά άτομα, ο Σακχαρώδης Διαβήτης Τύπου 2 αφορά ενήλικα άτομα γι αυτό και είναι γνωστός και ως «διαβήτης ενηλίκων».

🔎

 Αποτελεί το 90-95% των περιπτώσεων διαβήτη και προβλέψεις κάνουν λόγο ότι οι ασθενείς με αυτό τον τύπο Διαβήτη θα ξεπεράσουν τα 500 εκατομμύρια παγκοσμίως έως το 2030.

 Τα συμπτώματα

 Ο Σακχαρώδης Διαβήτης Τύπου 2 μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες και μερικά από τα συμπτώματα που εμφανίζει είναι:

▪️

 Αίσθηση υπερβολικής δίψας

▪️

 Ουρολοιμώξεις, συχνοουρία

▪️

 Ξηροστομία

▪️

 Κνησμός

▪️

 Απότομη αύξηση ή μείωση βάρους

▪️

 Κόπωση

▪️

 Πονοκέφαλοι

▪️

 Μυκητιάσεις στα γεννητικά όργανα

▪️

 Κολπική ξηρότητα στις γυναίκες

▪️

 Θολή όραση

▪️

 Μουδιάσματα στα πόδια

 Τα αίτια και οι παράγοντες κινδύνου:

 Που οφείλεται όμως η εμφάνιση του Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2 και ποιοι παράγοντες αποτελούν πηγή κινδύνου;
Τα αίτια που μπορούν να προκαλέσουν την εμφάνιση Σακχαρώδους Διαβήτη Τύπου 2 είναι ένας συνδυασμός γενετικών παραγόντων και τρόπου ζωής. Πιο συγκεκριμένα, Σακχαρώδης Διαβήτης Τύπου 2 μπορεί να αναπτυχθεί από:

▪️

 Τον τρόπο ζωής που ακολουθεί το άτομο και αφορά παράγοντες κινδύνου όπως η παχυσαρκία, η καθιστική ζωή, η έλλειψη άσκησης, η κακή διατροφή, το άγχος, το κάπνισμα αλλά και οι διατροφικές συνήθειες του ατόμου

▪️

 Γενετικούς παράγοντες και συγκεκριμένα γονίδια που ευθύνονται για την αύξηση του κινδύνου ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2

▪️

 Ασθένειες που προδιαθέτουν για την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2.

 Η θεραπεία:

 Για να θεραπευτεί ο Σακχαρώδης Διαβήτης Τύπου 2 πρέπει πρώτα να επιβεβαιωθεί. Η διάγνωση γίνεται μέσω ειδικών εξετάσεων και αξιολόγηση των συμπτωμάτων που εμφανίζει ο ασθενής.

 Αφού επιβεβαιωθεί ο διαβήτης τύπου 2, ο ειδικός θα αξιολογήσει την κατάλληλη θεραπεία λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του κάθε ασθενή. Συνήθως η θεραπεία από τον Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2 αποτελεί συνδυασμό παραγόντων. Αφενός ο ασθενής λαμβάνει κάποια φαρμακευτική αγωγή και αφετέρου αλλάζει (λίγο ή πολύ) τον τρόπο ζωής του. Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής αφορούν τη βελτίωση της διατροφής και την ένταξη της άσκησης στην καθημερινότητα του ατόμου.

 Η απώλεια βάρους και η υιοθέτηση μιας μεσογειακής διατροφής σε συνδυασμό με κάποιας μορφής άσκησης, όπως το περπάτημα μισής ώρας, κάθε ημέρα αποδεικνύονται θαυματουργά για την πρόληψη ή/και την αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2.

 Υπάρχει και η λύση της χειρουργικής επέμβασης για απώλεια βάρους στα παχύσαρκα άτομα, ωστόσο αυτή η επιλογή συνίσταται για άτομα που δεν έχουν άλλο τρόπο ελέγχου του βάρους και του σακχάρου στο αίμα τους.

 Ο Σακχαρώδης Διαβήτης Τύπου 2 αποτελεί μάστιγα της εποχής και οφείλεται σε συνδυασμό παραγόντων. Το θετικό είναι ότι υπάρχουν παρεμβάσεις τις οποίες μπορεί να κάνει το ίδιο το άτομο μόνο του αλλά και με την καθοδήγηση των ειδικών, και οι οποίες είναι άκρως σημαντικές για την πρόληψη ή την αναστροφή της πορείας ανάπτυξης του Σακχαρώδους Διαβήτη Τύπου 2.

Αναρτήθηκε:

Ημικρανία

Τι είναι, συμπτώματα και τρόπος αντιμετώπισης:

Η ημικρανία θεωρείται χρόνια νευρολογική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από παλμικό πόνο τυπικά στο μισό μέρος του κεφαλιού. Αν και πολύ συχνά ο όρος χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει κάποιον απλό πονοκέφαλο, η ημικρανία είναι κάτι διαφορετικό. Η ημικρανία συνήθως συνοδεύεται από ναυτία, εμετό, ενόχληση στο φως (φωτοφοβία) και στις φωνές/ήχους (φωνοφοβία) ενώ κάποιοι ενδέχεται να εμφανίσουν και επιπλέον νευρολογικά συμπτώματα. Η ημικρανία είναι μία δυσάρεστη και επώδυνη εμπειρία, μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες, αφορά περίπου το 12% του πληθυσμού ενώ εμφανίζεται πιο συχνά στις γυναίκες απ’ ότι στους άνδρες.

Τι μπορεί να προκαλέσει την ημικρανία:

Η ημικρανία μπορεί να έχει διάφορα αίτια. Αυτά που συναντώνται πιο συχνά είναι:

Άγχος

Ορμονικές διαταραχές

Εμμηνόπαυση

Αλκοόλ

Διαταραχές ύπνου

Αλλαγές στις συνήθειες διατροφής

Αλλαγές στις καθημερινές συνήθειες

Μεταβολές του καιρού κ.α.

Τι συμπτώματα εμφανίζει η ημικρανία:

Η ημικρανία στην πιο συνηθισμένη της μορφή ακολουθεί 4 βασικά στάδια:

Προειδοποιητικό στάδιο. Στο στάδιο αυτό είναι το πρώτο και εμφανίζει συμπτώματα όπως χασμουρητό, αλλαγές στη διάθεση, πείνα, δίψα, ευερεθιστότητα κα.

Αύρα. Επόμενο στάδιο είναι το στάδιο της αύρας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει οπτικές διαταραχές όπως μαύρα στίγματα, εναλλασσόμενα έντονα φωτεινά σήματα, διάσπαση ή διαχωρισμό του οπτικού πεδίου, ή ακόμα και μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα στα άκρα, διαταραχές του λόγου και ίλιγγο. Το στάδιο της αύρας συνήθως προηγείται του πονοκεφάλου μπορεί όμως να εμφανιστεί και παράλληλα με αυτόν, εμφανίζεται στο 25-30% των περιπτώσεων ημικρανίας και μπορεί να διαρκέσει όσο ο πόνος.

Πονοκέφαλος. Ο πονοκέφαλος που είναι συνήθως έντονος ή μέτριας έντασης, μπορεί να διαρκέσει έως και 72 ώρες, μπορεί να συνοδεύεται από ναυτία, εμετό, φωτοφοβία, ή φωνοφοβία, έχει σφυγμώδη χαρακτήρα και επιδεινώνεται με την φυσική δραστηριότητα .

Ύφεση. Στο στάδιο της ύφεσης ο πόνος και τα υπόλοιπα συμπτώματα υποχωρούν ενώ το άτομο ενδέχεται να εμφανίσει ζάλη, εξάντληση και μεταβολές στην ψυχική του διάθεση.

Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η ημικρανία:

Για να αντιμετωπιστεί η ημικρανία θα πρέπει πρώτα να διαγνωστεί σωστά, μέσω της λήψης ιστορικού αλλά και με ερωτήσεις από τον ειδικό. Η ημικρανία μπορεί να αντιμετωπιστεί:

Με φυσικές μεθόδους όπως οστεοπαθητική, ασκήσεις, βελονισμό, υδροθεραπεία, συμπληρώματα διατροφής. Επίσης, η σωστή διατροφή, η τακτική άσκηση και ο σωστός ύπνος μπορούν να μειώσουν ή να εξαλείψουν τα συμπτώματα τόσο σε συχνότητα όσο και σε ένταση.

ή

Με φαρμακευτική αγωγή από ειδικό νευρολόγο για κάποιο διάστημα ώστε να μειωθεί η συχνότητα εμφάνισης αλλά και η ένταση των επεισοδίων της ημικρανίας.

Αναρτήθηκε: